Bir Başarı Hikayesi : Teknosor

01
Eki
Bir Başarı Hikayesi : Teknosor
Bir Başarı Hikayesi : Teknosor
  • TeknoSOR
  • 3096 Views
  • 0 Comment
  • mi4biz . teknosor .

Teknosor’un Bildirim Yönetiminde Tercihi Ölçeklenebilir, Esnek ve Bulut Altyapısıyla Mi4biz Oldu

“Bizi başarıya götürebilecek, güvenebileceğimiz iş ortaklıklarına çok önem veriyoruz. Mi4biz’e bu anlamda çok güveniyoruz.”

Orçun Obalar, Teknosor Satış ve Pazarlama Müdürü

 

Mi4biz kullanarak müşterilerine esnek, kolay entegre edilebilir ve raporlanabilir bir yapı sunan Teknosor, farklı müşterilerinin altyapısını Mi4biz ile tek merkezden yönetebilecek şekilde ölçekleyebiliyor.

 

Teknolojik ürünlerin satış sonrası sorunlarının çözümlenmesi konsepti ile yola çıkan Teknosor’un hizmetleri alışılagelmiş çağrı merkezlerinden oldukça farklı. Teknosor çağrı merkezi altyapısıyla teknolojik destek hizmeti sunuyor. Satış sonrası teknik desteğin yeni bir konsept olmadığının bilincinde olduklarını anlatan Satış ve Pazarlama Müdürü Orçun Obalar, teknolojik destek hizmetini Mi4biz kullanarak yeni bir mecrada yeni bir tarzla sunmaya başladıklarını dile getiriyor. Çağrı merkezi altyapısını kullanarak, teknolojik sorunların doğrudan çözüm noktası olduklarını vurgulayan Obalar ekliyor: “Çağrıyı alır almaz, yetkinliklerimiz dahilinde, müşterinin beyan ettiği sorunu çözmeye çalışıyoruz. Bildirimi kayıt altına alanla, sorunu çözen aynı kişi olduğu için çağrı merkezimizde teknoloji alanında deneyimli ve bilgili,  teknolojik destek verebilecek operatörlerle çalışmayı tercih ediyoruz.”

2011 yılında kurulan Teknosor, ilk olarak Assist işbirliğiyle Ulaştırma Bakanlığı’nın ülkedeki teknoloji okuryazarlığını artırmayı hedeflediği 118 20 projesini hayata geçirdi. Londra’da düzenlenen Contact Center World yarışmasında 3. olan projenin ardından Teknosa ve Zte gibi sektöründe öncü firmalarla birlikte satış sonrası kullanıcı destek hizmetleri vermeye başladılar. Teknosa Teknoloji Destek Paketi’ne sahip olan herkes Teknosa mağazalarından ürün almasa da, sahip oldukları akıllı telefon, tablet, bilgisayar ve akıllı tv gibi tüketici teknolojileriyle yaşadıkları tüm sorunlar için Teknosor Çağrı Merkezi’nden destek alabiliyor. Teknolojik Destek Hizmet Paketi, Nisan ayından bu yana Teknosa mağazalarında satılıyor ve satış hedeflerinin hizmetin çıktığı ilk aydan bu yana yakalanması ve artarak devam etmesi dikkat çekiyor.

Teknosor, İstanbul Kozyatağı ve Erzincan’da kurduğu çağrı merkezleri ile bireysel müşterilerin yanı sıra kurumsal müşterilerine de teknolojik destek hizmeti sunuyor. Özellikle küçük ve orta ölçekli firmalarda teknoloji kullanımı arttıkça destek ihtiyacının da arttığını belirten Orçun Obalar şöyle devam ediyor: “Büyük ölçekli firmalar bünyelerinde barındırdıkları bilgi işlem birimleri ile kendi içlerinde yardım masası hizmeti verebiliyorlar. Ancak bünyesinde bilgi teknolojisi uzmanı bulundurma imkanı bulamayan firmalar sunduğumuz Profesyonel Teknolojik Destek Hizmeti sayesinde çalışan kaynağından tasarruf sağlıyor. Firmalarında teknoloji destek uzmanı istihdam etmeden destek hizmetlerini yüksek kalitede, verimli ve uygun maliyetlerde alabiliyorlar.

Ayrıca kobiler izin ve tatil dönemlerinde teknik destek alabilmekte büyük sorun yaşıyorlar. Oluşturduğumuz uzman havuzu ve vardiya sistemi sayesinde,  şu anda bayram tatilleri dahil 365 gün 7/16 hizmet veriyoruz. Çağrı potansiyelimiz her geçen gün artıyor, yakında hizmetimizi 7/24 sunacağız.

‘Aylık öde’, ‘kullandığın kadar öde’ gibi firmaların ihtiyaçlarına uygun farklı ödeme tercihleri sunuyoruz. Firmalar teknolojik sorunlardan anlamak zorunda değil ama sorunların üstesinden gelerek verimliliklerini artırmak zorundalar. Teknolojik bir sorunla karşılaşma potansiyeli her zaman olacağı için teknolojik destek ihtiyacı da her zaman var olacaktır.

Firma kapasitesi ve ölçeğine göre esnek planlarda teknoloji desteği sunan Teknosor olarak, kullandığın kadar öde modeliyle ciddi maliyet avantajı sağladığımıza inanıyoruz. Şu an piyasada yaygın olarak sunulan ‘yerinde teknik destek’ hem hizmet veren hem de hizmet alan için oldukça maliyetli. Yerinde destek maliyetleri oldukça yüksek. Sorun analizi için bile oldukça yüksek maliyetler ödeyebiliyorsunuz. Cihazlar yerinde incelenmek üzere servise  gönderilebiliyor ve bu süre içerisinde cihazı kullanılamadığı için iş kayıpları yaşanabiliyor. Oysa teknoloji gittikçe daha kullanıcı dostu hale geldi. Kurulum sihirbazları, yardım menüleri oldukça gelişmiş durumda. Ancak insanlar bunları okuyup sorunu kendileri çözmek yerine, zaman kazanmak için daha hızlı destek almak istiyorlar. Teknosor, bu yardım taleplerinin %80’ine telefonla veya uzaktan erişim ile yardımcı olarak çözüm üretiyor. Böylece destek maliyetlerinde %90’lara varan avantaj sağlıyor. Sorunları, arayan kişilerin bilgisi dahilinde ve onlarla birlikte çözdükleri için, arayanlar çözümü ekranlarında görerek ve deneyimleyerek öğreniyor. Böylece kişi aynı problemle tekrar karşılaştığında, sıfır maliyetle sorunu kendisi çözmüş oluyor.”

Teknosor’un teknoloji kökenli bir firma olduğunu söyleyen Genel Müdür Fatih Boran Berber, Mi4biz‘den önce kendi geliştirdikleri açık kaynak kodlu bir sistem kullandıklarını anlatıyor. Mi4biz’i tercih ederek bilinçli bir seçim yaptıklarını vurgulan Berber, Mi4biz’in bulut mimarisiyle sunduğu faydaların kendilerine esneklik kazandırdığını söylüyor. “Hizmet verdiğimiz Teknosa, ZTE gibi firmaların ihtiyaçlarını kendi sistemimizle ne kadar karşılayabileceğimizin analizini yaptık, kendi sistemimiz ile yükleneceğimiz riskleri ve ek kaynak ihtiyaçlarını öngörerek Mi4biz ile çalışmaya karar verdik. Kendi sistemimizle ilerlemek veri kaybı riskleri taşımamıza yol açacak, verinin yedeklenmesi, sistemin bakımı gibi ek iş yükleri doğuracaktı. Bunları yönetmek ayrı bir iş yükü haline gelecek ve profesyonel olmadığımız bir konuda ciddi bir sorumluluk alanı oluşturacaktı. Ancak Mi4biz’in güvenlik, yedekleme gibi konularda sağladığı destek son derece  profesyonel. Kendi sistemimiz ile ilerlemeyi düşünseydik, bu hizmetlerle de tek başımıza boğuşmak zorunda kalacaktık. “

Mi4biz’in diğer bir katmadeğerinin de çalıştıkları firmaların sistemleri ile entegrasyon kolaylığı olduğunu söyleyen Berber, altyapıda Mi4biz yerine kendi sistemlerini kullanmalarının entegrasyon anlamında da büyük maliyet ve kaynak problemi yaratacağını öngördüklerini söylüyor ve ekliyor “Ana faaliyet konumuz olmadığı için yazılım kabiliyeti konusunda ayrı bir birim kurmamız gerekecekti. Oysa müşterilerimizin sistemleri ve bulut ivr sistemi entegrasyonunda, Mi4biz’in hazır web servisleriyle gelişmiş entegrasyon kabiliyetlerine sahip olması bize hız ve esneklik sağlıyor.”

Özellikle raporlama konusundaki katma değerlerin altını çizen Berber kendi geliştirdikleri sistemin raporlama kabiliyetlerinin çok kısıtlı olduğunu söylüyor. “Mi4biz bu konuda ihtiyaç duyulan tüm raporları sağlıyor. Eski sistemde sql sorguları yazarak raporlar almaya çalışıyorduk. Ancak bu yönetilebilir bir çalışma değil, Mi4biz bildirim yönetiminde ihtiyaç duyduğumuz çıktıları dashboard ve raporlar ile sağlıyor.”

Mi4biz’in bildirim yönetiminde uzman bir çözüm olmasının, diğer bir tercih sebebi olduğunu vurgulayan Orçun Obalar, “Mi4biz’in CRM hizmetinden çok şikayet ve bildirim yönetimine odaklanmış olması bizim için bir kriterdi. Teknosor olarak telefonla gelen şikayetler üzerinden teknolojik bilgi ve deneyimimizi satıyoruz. Şikayetler, bildirimler, işimizin özü ve doğası. Dolayısıyla Mi4biz ihtiyacımızla bire bir örtüşüyor.”

Teknosor altyapısının tamamı bulut tabanlı sistemlerden oluşuyor. Başka bir tercih nedeni de Mi4biz’in diğer sistemler ile uyum içinde çalışabilecek bir bulut çözümü olması. Teknosor’un hizmet modeli ve büyüme stratejisinin en büyük anahtarı bulut teknolojisi, firmaya ölçeklenebilir bir yapı sunuyor. Proje bazında ve mekan bağımsız çok hızlı büyüyebildiklerini söyleyen Orçun Obalar, şu anda Kozyatağı ve Erzincan lokasyonlarında çağrı merkezleri olduğunu söylüyor. Ayrı şehirlerdeki çağrı merkezlerine gelen tüm bildirimler Mi4biz’in iş kanalı yapısı sayesinde, ayrı kurulum, destek hizmeti ve ayrı eleman kaynağına gerek kalmadan, tek merkezden yönetilebiliyor. Bu sayede Teknosor, hizmetlerini Afrika ve Arabistan yarımadasına ihraç etme hedeflerini yakın gelecekte bulut teknolojileri ile çok kolay gerçekleştirebileceklerini söylüyor. Uzun vadeli bakıldığında Mi4biz tek merkezden yönetilebilir ve kolay konsolide edilebilir esnek bir yapı sağlıyor. Bulut santral sistemiyle de entegre çalışıyor.

Obalar, müşteri ihtiyaçlarına sorunsuz yanıt verebilecek, raporlar sunarak süreci etkin yönetebilecek bir yol arkadaşına ihtiyaç duyduklarını söylüyor. Mi4biz ile küçük veya büyük tüm müşterilerimizde maliyeti ölçekleyebiliyor, maliyet etkin çözümler sunabiliyoruz. Geçmişte maliyeti yüksek altyapılar, küçük firmalar için yüksek maliyetler yaratıyordu. Kullanıcı adedi arttığında maliyet de artıyordu, çünkü destek maliyetleri de yükseliyordu. Ancak Mi4biz bunun tam tersini sunuyor, kullanıcı adedi arttığında maliyetler düşüyor, maliyet avantajı ile hizmetin yaygınlaşmasını da kolaylaştırıyor.

“Mi4biz’in en çok sevdiğim özelliği sürekli yenilenen bir sistem olması ve diğer müşterilerin önerileriyle yeni versiyonlar geliştiriyor olmaları. Burada farklı sektörlerden müşterideneyimlerinin zenginliği ve harmanlanması ile gelişen bir sistem kullanıyoruz. Öteki tarafta kendi sistemimiz, kendi deneyimlerimiz ile kısıtlı kalacaktı ve geliştirmeler yine ek kaynak sıkıntılarını doğuracaktı” diyor Fatih Boran Berber.

Eleman eğitimi ve oryantasyon konusuna da değinen Orçun Obalar, çağrı merkezlerinde çalışan sirkulasyonunun yüksek olduğunu, yeni başlayanların hızla uyum sağlamalarının ve süreçlere dahil olmalarının önemini vurguluyor ve ekliyor: “Sadece çağrı karşılama konusunda değil, operatörlerin kullandığı bildirim yazılımına hakim olması da önem taşıyor. Operatörler, yarım günlük kısa bir eğitimle Mi4biz kullanmaya başlayabiliyorlar. Mi4biz, hızlı  öğrenilebilir, kullanıcı dostu ve sade arayüzlere sahip.”

Teknosor, gelecek dönemde Mi4biz’in bilgi bankası (knowledgebase) yapısını kullanmaya başlayacak. Teknolojik sorunlardaki belirli çözüm yöntemleri, kısa yollar ve ipuçları, Mi4biz bilgi bankasına kaydedilerek diğer çalışanların da geçmiş çözüm yöntemlerine tek noktadan en hızlı şekilde erişmeleri sağlanacak. Yine yakın gelecekte Mi4biz müşteri veritabanını da kullanmaya başlayacaklarını anlatan Orçun Obalar, bildirim yönetimi, knowledgebase ve müşteri veritabanı olmak üzere 3 ana sistemi tam entegre olarak tek merkezden  sorunsuz şekilde çalıştırarak, Mi4biz’in kendilerine daha rahat hareket imkanı sağlayacağını söylüyor ve ekliyor:

“Mi4biz, Teknosor’un ana bilişim altyapısını oluşturuyor. Bulutlardayız ama ayağımız yere sağlam basıyor. Büyümek için maliyetlerin önemine inanıyor ve  bulut teknolojilerinin bunu desteklediğini görüyoruz. Mi4biz de düşük maliyetleri ile büyümemize hız katıyor. Teknolojik destek hizmetini yurtdışına ihraç etmeyi ve yeni müşterilerimize de Mi4biz ile hizmet vermeyi planlıyoruz. Bizi başarıya götürecek iş ortaklıklarına çok önem veriyoruz ve Mi4biz’e bu anlamda çok güveniyoruz.”

Blog Mi4Biz

0 COMMENTS
LEAVE A COMMENT